Címoldal | Kosár tartalma | Jogi közlemény | Fórum | Csomagküldés díjszabása | Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Új hirdetés
Minden cucc
PC cuccok
HiFi cuccok
Hanglemezek
Autóalkatrész
Motoralkatrész
Kertigép alkatrész

Minden város
Budapest
Szentes
Balatonmagyaród
Postán
ApróhirdetésÉpítsünk olcsó cockpit hajtányt - II. rész: A pumpogó!
- Avagy nem kell 2x500W zenekari erősítő a valósághű hangzáshoz!
A cockpit (esetünkben X-Pit) egyik legfontosabb része a kormány és monitor mellett a hangzás. Négy-öt cockpit megépítése után rájöttem, hogy a Google által talált több száz home made cockpit zöménél, túlméretezik a subládákat, sőt, azt teljes dilettanizmussal használják. Nem a méret a lényeg, hanem helyes elhelyezés és összeépítés. Mert mi is a legfontosabb feladata egy X-Pit esetében a sub-nak? Természetesen az, hogy gázadásnál az egész szerkezet beremegjen, az ember a gyomrában érezze a több száz lóerőt...

Delux 2.1 hangfalszett- Ár: 7900Ft /db - Rendeléshez kattints ide!
Miután az ember megvette a nálunk kapható X-Pit vázat :) ...szóval szüksége lesz valami hangtechnikára is. Nem jár bannolás az oldalról, ha nem nálunk veszed meg a vázat, egyrészt, mert csak nálunk kapható, másrészt, mert ilyenhez olcsóbban úgy sem lehet hozzájutni.
Van a kínálatunkban egy Delux 2.1-es hangfalszett. Javasoljuk, hogy tőlünk vedd meg, mert mi vagyunk az egyetlen bolthálózat, aki hajlandó lesz garoztatni még akkor is, ha két hatalmas lyuk lesz rajta az itt olvasható művelet végén :) Viccet félretéve, csavarhúzó megfog, teker!
Nyolc darab csavar hátlapból történő kitekerése után azonnal szétszedhetővé válik a fadobozos pumpogó. Itt jegyzem meg, érdemes fadobozos pumpogóval ellátott hangfalszettett választani, mert a többi nevetséges hanghatást nyújt.
Utolsó önfényezés ezen az oldalon:
Tessék megnézni, hogy ez nem egy papírvékony dobozba integrált tömegcikk, hanem tényleg minőségi darab...
Íme a belseje :) Látható, hogy a belül zömében üres doboz bőven teret ad a trancsírozásra. És most jön a lényeg! A jó cockpit masszívan össze van építve a sub dobozzal, ami lehetőleg elöl helyezkedik el. Így lehet egy igazi autóban tapasztalható motorbúgást, remegést elérni!
Minél jobb az illesztés, annál jobban felveszi a cockpit váz a sub láda remegését. Ezért válasszunk jó masszív csavarokat! Két darab nyolcas hatlapfejű és egy hatalmas csavaralátét jelen esetben elég is lesz. Kell még fúró, csavarkulcs, centi, filc és mehet a barkács.
A dobozt az első harmadánál két oldalt fúrjuk meg, ügyelve, hogy a hangszórót ne találjuk el :D
Ha ez megvan, a cockpit váz elején keressünk egy szimpatikus összekötő elemet (X-Pit esetében a pedálok feletti összekötő elemet célozzuk meg!) és pontos jelölés után fúrjunk rá a sub-hoz illeszkedő lyukacskákat.
Íme a lyukacska :) Nem kerül rá gyárilag, mert ki tudja kinek milyen pumpogó jut, bár külön kérésre kifúrjuk előre...
Ha ügyesen dolgoztunk, a pumpogón található lyukacskák és a vázra fúrtak tökéletesen fognak egyezni. Gyors takarítás és jöhetnek a csavarok!
Figyelem! Az alátét a pumpogó belsejébe kerüljön, hisz nem szeretnénk, ha a csavart megtépve a dobozból kiszakadna a feje. A csavart pedig meg kell tépni. Így ő lesz a betépett csavar :D Ne felejtsük, minél jobb az illesztés, annál jobban fog remegni az egész szerkezet, ha búg a motor!
Ha végeztünk az összeszereléssel, visszatehetjük a hátlapot. Ez után lehet a kábeleket rögzíteni a vázra, célszerűen kábelkötegelővel.
Íme a kész mű, ami remeg, tényleg remeg, mint az igazi és nem kell hozzá gigawatt!

Indulhat a gamez! Zümm zümm... :)
Hozzászólás írása

Név:
Hozzászólás:

[ ugrás a topicra ]

#8 - 2016-11-14 9:14 - vendég

mennyi ez a szar


#7 - 2009-01-05 2:18 - Patrik (vendég)

Ők se tudják xD . De ha majd lesz rá elég pénzem tuti hogy veszek. meg egy új lakást is ahol elfér :D Egyébként nagyon királyság :)


#6 - 2008-01-20 15:40 - lala (vendég)

És akkor ez mire jó? Zizeg, rezeg?


#5 - 2007-11-12 16:25 - vendég (vendég)

hát akinek telik rá XD XD és tud másikat venni XD


#4 - 2007-09-04 0:22 - vendég

NAGY ötlet volt!! Tetszik :)


#3 - 2007-09-02 23:34 - vendég

grat!:)
ajánlanám még ezt is hozzá: h t t p : / / freetrack.online.fr/english/


#2 - 2007-09-02 18:12 - Laca (vendég)

Kurva jó!


#1 - 2007-09-02 0:02 - kedves vendég (vendég)

szerintem ez baromi jo ötlet volt, hajra azoknak akik utannatok megcsinaljak!! Tök jo jatek! :)webcamAz oldal üzemeltetője a BlueBrand Kft.